TR | EN
Lisansüstü Program Çıktıları

 

Lisansüstü Program Çıktıları

1

Mühendislik alanındaki bilgiye erişme, değerlendirme, yorumlama ve uygulama becerisine sahiptir.

2

Bilimsel araştırma tasarlama, uygulama ve değerlendirme becerisine sahiptir.

3

Farklı disiplinlerden gelen bilgileri bütünleştirir.

4

Mühendislik problemlerini oluşturma ve çözmede yöntem geliştirme becerisine sahiptir.

5

Sistem ve süreç tasarımlarında yeni ve özgün fikirler geliştirme ve uygulama becerisine sahiptir.

6

Gıda teknolojisinde uygulanan modern teknik ve yöntemler hakkında geniş bilgi sahibidir.

7

Uzmanlık alanındaki faaliyetlerin oluşturulmasında ve işletilmesinde aktif rol oynar.

8

Çalışmaları için bilişim teknolojilerini (sunum, kelime işlemci, istatistik ve grafik yazılımları) etkin bir şekilde kullanır.

9

Uzmanlık alanı ile ilgili konularda gıda sektörüne danışmanlık yapmak için gerekli donanıma sahiptir.

10

Çalışmalarının sonuçlarını ulusal ve uluslararası düzeyde, yazılı veya sözlü olarak sistematik olarak genişletme becerisine sahiptir.

11

Uzmanlık alanı ile ilgili bir sorunun grup lideri olarak sorumluluğunu üstlenir ve gıda endüstrisi sorunlarının çözümünde aktif rol oynar.