- Dahili Telefon: 4849
- E-Posta:
- Dahili Telefon: +90 222 2393750/4849
- Özgeçmiş: YÖK Akademik
- Özgeçmiş: AVESİS Akademik
- ORCID No: 0000-0001-9075-9923
- Researcher ID: AAH-2966-2020
- Araştırma Alanları: Mikrobiyoloji, Gıda Mikrobiyolojisi, Klinik Mikrobiyoloji, Fonksiyonel Gıdalar
1) EĞİTİM
Derece |
Bölüm/Anabilim Dalı |
Üniversite |
Yıl |
Lisans |
Biyoloji Bölümü |
Anadolu Üniversitesi Fen -Edebiyat Fakültesi |
1988-1992 |
Yüksek Lisans |
Temel Tıp Bilimleri- Anatomi |
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü |
1994-1996 |
Doktora |
Biyoloji Bölümü -Genel Biyoloji |
Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
1999-2006 |
2 ) AKADEMİK ÜNVANLAR
Ünvan |
Görev Yeri |
Yıl |
Dr. Öğr. Üyesi |
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Altıntaş Meslek Yüksekokulu-Gıda İşleme Bölümü |
2011-2019 |
Dr. Öğr. Üyesi |
ESOGÜ Ziraat Fakültesi- Gıda Mühendisliği Bölümü |
2019- |
3) VERDİĞİ DERSLER
Genel Mikrobiyoloji, Gıda Mikrobiyolojisi, İlkyardım, Laboratuvar Teknikleri, Araştırma Yöntem ve Teknikleri, Süt Yan Ürünleri, Süt İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu, Süt Mikrobiyolojisi, Fonksiyonel Gıdalar, Hijyen ve Sanitasyon, Bitki Fizyolojisi, Su Analizleri, Proje Yönetimi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Et Bilimi ve Teknolojisi, Süt Teknolojisi, Gıda ve Mikrobiyal Biyoteknoloji.
4) YÖNETİLEN TEZLER
4.1 Yüksek Lisans Tezleri
1. Çitlembik (Celtis Australis L.) İlave Edilerek Üretilmiş Tarhananın Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin İncelenmesi ve Gediz Tarhanasi İle Karşılaştırılması. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (Sıdıka Nur Kıyak- Devam Ediyor)
4.2 Doktora Tezleri
5) YAYINLAR
5.1 Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler
- Gulbandilar, A. (2020). Determination of Microbiological Quality in Ready-Made Soups. Fresenius Environmental Bulletin. 29 pages xxx-xxx
- Gülbandilar, A., Cankurtaran, M., Güven, K. (2019). Determining Prevelance of Mastitis Cases among the Cows in Kutahya and Isolation and Identification of S.aureus and E.coli Strains which are Two Causes of Mastitis. International Journal of Scientific and Technological Research, 5, 63-68., Doi: 10.7176/JSTR/5-10-08
- İlkımen, H., Yenıkaya, C., Gülbandilar, A., Sarı, M. (2016). Synthesis and Characterization of A Novel Proton Salt of 2-Amino-6-Nitrobenzothiazole with 2, 6-Pyridinedicarboxylic Acid and its Metal Complexes and Their Antimicrobial and Antifungal Activity Studies. Journal of Molecular Structure (J Mol Struct), 1120: 25-33.
- Gulbandilar, A., Donmez, M., Okur, M., Celıkozlu, S. (2014). Determınatıon of Chemıcal, Mıcrobıologıcal and Sensorıal Propertıes in Gedız Tarhana, A Tradıtıonal Turkısh Cereal Food, Journal of Environmental Protection and Ecology, 15(3): 1507–1516.
- Guven, K., Mutlu, M.B., Gulbandilar, A., Cakır, P. (2010). Occurrence and Characterization of Staphylococcus aureus Isolated From Meat and Dairy Product Consumed in Turkey. Journal of Food Safety, 30: 196–212
- Gulbandilar, A., Ünal, N., Özden, H., Kabay, S., Gülbandılar, E, Altıntaş, K. (2005). Relation Between the Cranial Venous Return and the Hand Preference by Magnetic Resonance Angiography. Neurosciences, 10 (2): 132-136.
5.2 Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler
- Gülbandilar, E., Akyol, S., Gülbandılar, A., Özcan G., Karakus, N. (2019). Investigation of Yeast Cells Life Cycle Parameters by Using Multi-Layer Perceptron Artificial Neural Network. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 19(3):662-668., Doi: 10.35414/akufemubid.535991.
- İlkimen, H., Gülbandılar, A. (2018). Lavanta, Ada Çayı, Kekik ve Papatya Ekstrelerinin Antimikrobiyal Etkilerinin Araştırılması, Türk Mikrobiyol Cem Derg, doi:10.5222/TMCD 48(4):241-246.
- Gülbandilar, A., Okur M., Dönmez, M. (2017). Fonksiyonel Gıda Olarak Kullanılan Probiyotikler ve Özellikleri, Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, E-ISSN: 2146-0132, 10 (1): 44-47.
- Gülbandılar, A., Okur, M., Öztop, N., Dönmez, M. (2017). Dumlupınar Üniversitesi Altıntaş Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Antibiyotiklerle Tedavi Konusunda Bilgi ve Tutumlarının Belirlenmesi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, ISSN: 2147-9607, 4 (2) :581-585.
- Kıyak, S.N., Dağlı, Y., Zeren, Ü., Arıburnu, M., Gülbandılar, A., Dönmez, M., Okur, M. (2014). Fonksiyonel Bir Gıda: “Şifalı Top”Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology, 2(6): 277-279.
- Gülbandılar A., Beyhan, E.D., Kısa H. İ. (2012). Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışanlarda nazal Staphylococcus aureus taşıyıcılığı ve metisilin direncinin araştırılması. Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi, 69(3): 155-62.
- Gülbandılar, A. (2009). Kütahya Yöresinde Burun Mukozasındaki Staphylococcus aureus Taşıyıcılığının ve Antibiyotik Duyarlılığının Araştırılması. Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi,18:1-6
- Gülbandilar, E., Gülbandılar, A. (1999). Elektromanyetik Alanın Saccharomyces cerevısiae Maya Hücrelerinin Üremesi Üzerine Etkisinin Spektrofotometrik Olarak Değerlendirilmesi, Türk Hijyen Deneysel Bioloji Dergisi, 56(2): 61 – 66.
- Ünal, N., Özden, H., Akdoğan, I., Gülbandılar, A., Demirüstü, C. (1998). Beyin Lateral Yüzündeki Gyrus’ların Ölçümü ve Asimetrisi, Tıp ve Sağlık Dergisi, 2(1).
5.3 Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler
- İlkimen, H., Gülbandılar, A. (2019). Portakal Ekstrelerinin Antimikrobiyal ve Antifungal Özelliklerinin İncelenmesi. 2st International Health Science and Life Congress (IHSLC 2019), 24-27 April 2019, Burdur, Turkey.
- İlkimen, H., Gülbandılar, A. (2019). İsot biberinin antimikrobiyal ve antifungal özelliklerinin incelenmesi. 2st International Health Science and Life Congress (IHSLC 2019), 24-27 April 2019, Burdur, Turkey.
- Celıkozlu, S., Gülbandılar, A. (2019). Üniversite Öğrencilerinin Günlük Beslenme Alışkanlıkları ve Fiziksel Aktivitelerinin Obezite Görülme Sıklığı Üzerine Etkileri. 2st International Health Science and Life Congress (IHSLC 2019), 24-27, 386 April 2019, Burdur, Turkey.
- Gülbandılar, A. (2018). Kütahya' da Satışa Sunulan Hazır Çorbalarda Mikrobiyolojik Kalitenin Belirlenmesi. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26-28 Ekim 2018, Aydın, Türkiye.
- Gülbandılar, A, Okur M., Güven K. (2018). Kütahya’daki İneklerde Mastitis Olgularinin Prevalansının Belirlenmesi ve Mastitise Neden Olan Etkenlerden S. aureus ve E. coli Suşlarinin İzolasyonu ve İdentifikasyonu. Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, 12-15 Temmuz 2018, Ankara, Türkiye.
- Gülbandılar, A. (2018). Türkiye’nin Farklı Bölgelerinden Elde Edilen Arı Propolis Örneklerinin Bazı Bakteri ve Maya Türlerine Karşı Antibakteriyel ve Antifungal Özelliklerinin Belirlenmesi. Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, 12-15 Temmuz 2018, Ankara, Türkiye.
- İlkimen, H., Gülbandılar, A., Yenikaya, C. (2018). A Proton Transfer Compound and Its Metal Complexes and Theır Antıfungal Actıvıty Studıes. 1st Internatıonal Health Scıence And Lıfe Congress (Ihslc 2018), 02-05 May 2018, Burdur-Turkey.
- Gülbandılar, A., Kılıçoğulları, A.S., Yavaş, A., Çetinkaya, H., Sarı, M., Sarıkaya, M. A. (2018). Research on The Bacterıologıcal Qualıty of Source and Network Water. 1st Internatıonal Health Scıence And Lıfe Congress (Ihslc 2018) 02-05 May 2018, Burdur-Turkey.
- Gülbandilar, E., Akyol, S., Gülbandilar, A., Güler, İ. (2018). Travmatik Beyin Yaralanmasının Uyarlamalı Ağ Tabanlı Bulanık Çıkarım Sistemi Kullanılarak Sınıflandırılması. International Congress on Engineering and Architecture, 1250-1260. (Yayın No:4545819)
- Bağ İ, Kurnaz S, Gülbandılar, A. (2018). Effect of Three Different Rotary İnstrumentation Systems on the amount of Apically Extruded Bacteria an in Vitro Study. International Association of paediatric Dendistry Regional Meeting, 39-190, İstanbul- Türkiye
- İlkmen, H., Gülbandılar, A., Türken, N., İlkmen, B., Yenikaya, C. (2018). Antimicrobial Activities of Orange (Peel Oil, Orange Pulp, Orange Peel and Orange Juice) Extracts on Some Bacteria and Some Yeasts. International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem) 26-27April 2018, Ankara, Turkey.
- İlkmen, H., Gülbandılar, A., Türken, N., İlkmen, B., Yenikaya, C. (2018). Antimicrobial Activities of Isot (Fresh, Industrial and Traditional Methods) Extracts on Some Bacteria and Some Yeasts. International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem) 26-27April 2018, Ankara, Turkey.
- Gülbandilar, E., Akyol, S., Gülbandılar, A., Güler, İ. (2017). Evaluating of Traumatic Brain Injuries Using Adaptive Network-Based Fuzzy Inference Systems. International Congress on Applied Science and Technology, (Astech 2017) Malaga-Spain.
- Gülbandilar, E., Akyol, S., Gülbandılar, A. (2017). Modelling of The Growth Parameters of Saccharomyces cerevisiae Yeast Cells with Artificial Neural Network. International Congress on Applied Science and Technology ((Astech 2017), Malaga-Spain.
- Gülbandılar, A. (2017). Gıda Güvenliği Açısından Patojen Bakterilerin Değerlendirilmesi. II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 -14 Aralık 2017, Antalya, Türkiye
- Gülbandılar, A. (2017). Kütahya’da Gıda Sektörü Çalışanlarının Burun Kültüründe Staphylococcus aureus Taşıyıcılığının Araştırılması. II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi 13- 14 Aralık 2017, Antalya, Türkiye.
- Gülbandılar, A., Okur, M., Dönmez, M. (2017). Properties of Probiotics as a Functional Food. 3nd İnternational Congress on Applied Biological Sciences, 27, 9-12 July 2017, Afyon, Türkiye.
- Okur, M., Gülbandılar, A. (2017). Determination of Chemical and Microbiological Properties in Kanlica mushroom Pickled, İnternational Congress on Medical and Aromatic Plants, “Natural and Healthy Life” TABKON 17, ID:140 ISBN: 978-605, 4988-14-3, May 2017, Konya, Türkiye.
- İlkimen, H., Gülbandılar, A., Yenikaya, C. (2017). Antimicrobial Properties of Some Medical and Aromatic Plants, İnternational Congress on Medical and Aromatic Plants, “Natural and Healthy Life” TABKON 17, Book of Abstracts, ID:462 ISBN: 978-605, 4988-14-3, May 2017, Konya.
- Öztop, N., Gülbandılar, A., Okur, M., Kolcu, Y. (2016). Dumlupınar Üniversitesi Altıntaş Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Fast Food Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi, UMYOS 2016, 5th Internatıonal Vocatıonal Schools Symposıum Importance of Vocatıonal Educatıon ın World, 18-20 Mayıs 2016, Prizen- Kosova.
- Gülbandılar, A. (2016). Kütahya -Altıntaş İlçesi Halk Pazarında Satışa Sunulan Peynirlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi, UMYOS 2016, 5th Internatıonal Vocatıonal Schools Symposıum Importance of Vocatıonal Educatıon ın World, 18-20 Mayıs 2016, Prizen- Kosova.
- Gülbandılar, E., Gülbandılar, A. (2016). Maya Hücrelerinin Büyüme Eğrisinin Yapay Sinir Ağları ile Modellenmesi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı (UBMK 2016), 20-23 Ekim 2016, Tekirdağ- Türkiye.
- Gülbandılar, E., Gülbandılar, A. (2016). Saccharomyces cerevisiae Maya Hücresinin Büyüme Eğrisinin ANFIS ile Modellenmesi. 4th International Symposium on Innovative Technologies in Engineering and Science, 3-5 November 2016 (ISITES2016) Alanya/Antalya- Turkey
- Okur, M., Dönmez, M., Gülbandılar, A. (2015). Kanlıca Mushrooms (Lactarius deliciosus) Pickled. The 3nd İnternational Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", 01-04 October 2015, TF3_P506 Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina.
- Gülbandılar, A., Dönmez, M., Okur, M. (2015). The Roasted Chickpeas (Leblebi) from Tavşanlı-Kutahya. The 3nd İnternational Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", 01-04 October 2015, TF3_P504 Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina.
- Cankurtaran, M., Dönmez, M., Uysal, K., Gülbandılar, A. (2013). Some Traditional Foods of Kutahya Provience. The 2nd İnternational Symposıum on "Traditional Foods from Adriatic To Caucasus," 24-26 October 2013 Tfp_ 1682, Makedonya -Struga
- Gülbandılar, A., Dönmez, M., Uysal, K., Cankurtaran, M. (2013). A Traditional Food of Kutahya by Provience: “Sıkıcık Soup”, The 2nd İnternational Symposıum on "Traditional Foods from Adriatic To Caucasus,"24-26 October 2013 Tfp_ 1692, Makedonya- Struga
- Dönmez, M., Gülbandılar, A., Cankurtaran M. (2012). Dumlupınar Üniversitesi Öğrencilerinin İçme Sütü Tüketim Düzeyleri ve Süt Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongesi, 15-19 Şubat 2012, Antalya- Türkiye.
5.4 Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler
- Yılmaz, D., Dönmez, M., Okur, M., Gülbandılar, A. (2014). Sarı Kiraz ve Taflan Kavurması-Tuzlaması. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana-- Türkiye.
- Gülbandılar, A., Dönmez, M., Cankurtaran, M., Zengin N. (2014). Kesme Makarna, Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 Nisan 2014, Adana- Türkiye.
- Gülbandılar, A., Dönmez, M., Cankurtaran, M., Çeliközlü, S. (2012). Gediz Tarhanasının Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerinin Değerlendirilmesi Türkiye 11.Gıda Kongresi, Mustafa Kemal Ünv.,10-12 Ekim 2012, Hatay- Türkiye.
- Gülbandılar, A., Dönmez, M., Cankurtaran, M., Kıyak, S.N., Dağlı, Y., Zeren, Ü., Arıburnu, M. (2013). Fonksiyonel Bir Gıda: Şifalı Toplar. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, 2-4 Ekim 2013, Niğde-- Türkiye.
- Güven, K., Gülbandılar, A. (2008). Kütahya Yöresinde Çeşitli Kaynaklardan İzole Edilen Staphylococcus aureus İzolatlarının Fenotipik Karakterizasyonu.19. Ulusal Biyoloji Kongresi, 23-27 Haziran 2008, Trabzon- Türkiye.
- Yazılan Ulusal/Uluslararası Kitaplar ve Kitaplardaki Bölümler
- Diğer Yayınlar
6) PROJELER
- Kütahya'daki İneklerde Mastitis Olgularının Prevelansının Belirlenmesi ve Mastitise Neden Olan Etkenlerden S.aureus Ve E. coli Suşlarının İzolasyonu ve İdentifikasyonu. (No 2013/30)-DPÜ BAP, 2013-2014. (Proje Yürütücüsü)
- Benzensülfonik Asit Türevleri ile Dipiridin Türevlerinin Proton Transfer Tuzları ve Metal Komplekslerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Biyolojik Özelliklerinin İncelenmesi. (No: 2020/07) – DPÜ BAP (Araştırmacı)– 2020/Devam Ediyor.
- 2-Amino-3-Substitüepiridin Türevleri ile Sülfamoyilbenzoik Asit Türevlerinin Proton Transfer Tuzları ile Bunların Cu (II) Komplekslerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Biyolojik Özelliklerinin İncelenmesi. (No:2020/02)- DPÜ BAP (Araştırmacı)– 2020/Devam Ediyor.
- Geleneksel Tarhana Yapımında Fermentasyon İşleminin Şerbetçi Otu Kullanılarak Gerçekleştirilmesi ve Üretilen Tarhananın Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Araştırılması. (No:202023013) – ESOGÜ BAP (Proje Yürütücüsü) – 2020/Devam Ediyor.
7) PATENTLER
8) İDARİ GÖREVLER
- ESOGÜ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı (2018-2019)
- ESOGÜ Ziraat Fakültesi, Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi (2019-Devam Ediyor)
- Dumlupınar Üniversitesi, Altıntaş Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü Bölüm Başkanlığı (2011-2019)
- Dumlupınar Üniversitesi, Altıntaş Meslek Yüksekokulu, Yönetim Kurulu Üyesi (2011-2019)
9) BİLİMSEL KURULUŞLARA ÜYELİKLER
10) ÖDÜLLER ve BURSLAR